Alonzo_, troszkę cię fantazja poniosła z porównaniem seryjnego ahf 110 do 2.0 benzyny 145, jak by nie patrzeć 2 litrówka już będzie elastyczna i będzie się nią przyjemniej jeździło. Dopiero ahf + program jest bezkonkurencyjny w tym zestawieniu. Co do TDCi 90, czyli hdi, to też jest słabe porównanie, bo w biedlingo moim jest hdi92 i fatalnie się tym jeździ - ani z dołu, ani z góry nie ma mocy i momentu. Dopiero 110km w 1.6hdi jest w miarę ok. Ale nadal lepiej mi się jeździło Astrą iv kombi 1.6 115km niż hdi90, nie wspomnę już o kii ceed ii 1.4 100km, która jeździła przyjemniej niż astra, super mi się nią pomykało po mieście. Renault 2.0turbo mogę polecić z czystym sumieniem, bo mam juz 3ci rok i jestem bardzo zadowolony. W Avensisach słyszałem, że 1.8 lubi żłopać dużo oleju. Prędzej poszukaj Passata 1.8turbo b5fl, będzie tańszy w eksploatacji w razie awarii, tylko starszy - może Superb I 1.8T? Jest jeszcze Exeo, ale przynajmniej 35tpln. Można jeszcze Lagunę III kupić, ale też 2.0turbo ( 170km tylko z automatem aisin, a 205km drogie), zwykłej 2.0 16v 140 nie polecam, bo to nie jest motor Renault, tylko nissana - regulacja zaworów na płytkach. Można się jeszcze pokusić na C5 II od 2008r, ze zwykłym zawieszeniem i silnikiem 1.8 lub 2.0, chociaż trapią je drobne, aczkolwiek liczne wycieki.
Xenon świeci w bok.
Zwiń
X
-
Xenon świeci w bok.
Witajcie, mam nie typowy problem, lewy xenon świeci w bok i nachodzi na strumień światła prawego, ogólnie pokazuje błąd modułu i nie można go wyregulować vagiem, prawy bez problemu. Xenony działają góra i dół.
Proszę o poradę co mam wymienić w nim bo cała lampa to jakiś kosmos a nie mam pojęcia co to jest ten moduł (czy to przetwornica?). Do tego regulacja ręczna góra dół nie działa, czyżby tylko wypadł trzpień, bo ktoś wcześniej za mocno chciał podnieść?
Dziękuje za poradę.
-
-
Zamieszczone przez chlorekDo tego regulacja ręczna góra dół nie działa,->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chlorekpokazuje błąd modułu
Spróbuj zamienić żarniki lewy z prawym i sprawdź czy nadal ten sam problem.Octavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80299
_______
Piotr
Komentarz
-
Komentarz